< Terug

Gast Blog

Op plantentour!

Datum:

04 Juni 2018

Auteur:

Manieke Versluis

5178 views
0 reacties

Groene vingers, dat weet ik niet, maar gek op planten dát zeker! Dat is bij jullie vast ook niet onopgemerkt gebleven. En daarom neem ik jullie graag mee op plantentour!

Wij houden niet zo van decoratieve items, daarin zijn wij erg minimalistisch. Less is more is een quote die goed bij ons interieur past. Maar een lampje, een mooie bos bloemen en vooral planten zijn items die we wel erg waarderen. Planten in een strakke ruimte zorgen voor sfeer. Ik ben van mening dat je niet veel accessoires nodig hebt om toch een huiselijke sfeer te creëren. En daar zorgen planten voor! Groot of klein, beide leuk!

Eyecatcher in onze woning is absoluut de Strelitzia in de woonkamer! Een exotische kamerplant die zijn naam, Paradijsvogelbloem, te danken heeft aan zijn mooie bloemen. Als ie het goed doet komt een Strelitzia na ongeveer 8 jaar in bloei. Ik ben erg benieuwd, op dit moment groeit hij als kool. Het grootste blad zit al tegen het plafond. Zo naast de bank en met de wandlamp is dit het ideale plekje voor deze enorme plant. 

De Strelitzia heeft veel licht nodig. Balen! Ik wilde namelijk ook in onze black on black slaapkamer een Strelitzia zetten. Gelukkig ben ik maar een heel klein beetje eigenwijs en je raadt het waarschijnlijk al, ik heb nog een Strelitzia gekocht. In onze slaapkamer is alles zwart, zowel de muren als het plafond. Natuurlijk komt er door het raam daglicht naar binnen, maar ik heb ook nog eens de Strelitzia achterin de slaapkamer gezet. Hij staat er inmiddels een aantal weken en je gelooft het niet, er groeit al een nieuw blad! Ik ben benieuwd hoe die het verder gaat doen, een leuk projectje zo, hou ik van!

Pas werd ik uitgenodigd door MyPalmShop om langs te komen. Na jaren in Erica gevestigd te zijn, hebben zij namelijk onlangs hun winkel in Wezep geopend. Wat een walhalla aan tropische planten!! Toen het zonnetje door kwam, had ik echt het gevoel dat ik op vakantie was.
 

Het terrein staat vol prachtige palmbomen in alle soorten en maten, boomvarens, veel aparte fruitbomen (perzik, granaatappel, mango, vijg, banaan en olijf) en een grote collectie tropische planten. Je vindt er met name buitenplanten dus ik weet wel waar ik volgend jaar naar toe ga als we aan de tuin beginnen. Geluk, meerdere buitenplanten kunnen ook prima binnen staan. Zo nam ik de Angel Wings mee. Een leuke tegenhanger van de Zamioculcas Raven, straks daarover meer. De Angel Wings is een bijzondere plant. De kleur van de bladeren van deze plant zijn namelijk zilver-wit en ze lijken op vleugels van een engel. Vandaar de naam Angel Wings. Het is een opvallende plant voor in de woonkamer of voor op het balkon of terras. Kan eventueel ook in de volle grond. Ik plaatste, bij nog gebrek aan een mooie tuin, nu de Wings op de eettafel. 
 

Tijdens mijn bezoek spotte ik ook de Albizia julibrissin, ook wel Perzische slaapboom genoemd.

Heb um meteen op mijn wensenlijstje gezet! Wat een beauty! Wil ik! De Albizia kan, helaas, alleen niet binnen staan dus de eerste plant voor in mijn tuin staat vast! 
Ben jij nou ook nog op zoek naar mooie buitenplanten dan is MyPalmShop echt een aanrader!

Over beauty’s van planten gesproken. Sinds kort ben ik dus ook trotse eigenaar van de Zamioculcas Raven. Een zwarte plant, vernoemd naar de raaf. Je snapt wel dat ik die natuurlijk niet kon laten staan, zo gaaf! Wanneer er nieuwe scheuten komen, zijn deze eerst groen maar later zullen deze transformeren naar zwart. Dus hoe ouder de plant wordt, hoe zwarter. Ook weer zo’n leuk projectje om te volgen.
 

Ook wil ik  jullie de Ficus niet onthouden. Deze was in eerste instantie gekocht voor naast de bank maar helaas voor hem, de Strelitzia won het. Ik plaatste de Ficus bij de scheidingslijn van de woonkamer en keuken, op de lijn van wit en zwart. Daar zorgt het groen van de Ficus voor een prachtig contrast. 

Naast bovengenoemde planten staan er bij ons in huis nog veel meer planten. Eigenlijk hebben we in bijna iedere ruimte wel planten staan. 

Een aardige taak om deze goed te verzorgen. Wil jij nou ook graag planten in huis, maar vind je het lastig om ze in leven te houden? Misschien heb je dan wat aan mijn volgende tips:
1. Kies een vaste dag in de week uit om langs alle planten te gaan.
2. Lees informatie over je plant, heeft ie veel of weinig water nodig?
3. Gebruik een vochtigheidsmeter om te zien of je plant droog of nat staat.
4. Accepteer dat er wel eens een plant dood gaat, dat gebeurt in de natuur ook ;-) 

Ik zeg: Let's go "green"!
Liefs Manieke 

Like Tweet

Plaats reactie



Je reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing
Je e-mailadres wordt niet zichtbaar gemaakt

Plaats reactie

design: Inzpire Design & Communicatie | webdevelopment: Haagen Web&App
 

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.