Klantbeoordeling 9,4 Geproduceerd in Nederland Gespreid betalen Eigen transport Gratis verzending vanaf € 50,- *

Bezoek showroom

WandpanelenInfo: Akoestische wandpanelen • FAQ Lijn M Aku-wood wandpanelen

FAQ Lijn M Aku-wood wandpanelen

Van welk materiaal zijn de wandpanelen gemaakt?

De wandpanelen zijn gemaakt van MDF in de kern, vilt ertussen en hebben een toplaag van eikenfineer. De panelen worden uit massieve MDF platen gefreesd en hebben hierdoor een gesloten achterkant. De achterkant is gefineerd met Ocoume hout. Het vilt wordt ertussen geplaatst. 

Hoe monteer je de wandpanelen?

Door te schroeven of te kitten.

Door de dichte houten achterkant van de panelen, behoort de montage hiervan tot de eenvoudigste in de branche. Voor zowel doe-het-zelvers als professionals. Je hoeft enkel wat dotjes montagekit op de achterkant van het paneel te doen en deze tegen de muur te drukken. Het paneel zit in enkele minuten muurvast.

Uniek in NL: deze panelen kun je blind schroeven doordat het vilt er los tussen zit geklemd. Hierdoor trek je gemakkelijk wat naar voren. Je kunt op deze manier blind schroeven en het vilt weer terugstrijken. De panelen kun je op deze manier altijd nog simpel van je muur verwijderen.

Kun je de panelen nog makkelijk van de muur verwijderen?

Uniek in NL: deze panelen kun je blind schroeven doordat het vilt er los tussen zit geklemd. Hierdoor trek je gemakkelijk wat naar voren. Je kunt op deze manier blind schroeven en het vilt weer terugstrijken. De panelen kun je op deze manier altijd nog simpel, zonder meer schade dan enkel schroefgaatjes,  van je muur verwijderen.

Zijn de wandpanelen makkelijk te zagen?

Omdat de panelen een gesloten achterkant hebben, zaag je ze gemakkelijk op maat. Met een goede zaag met fijn, maar scherp zaagblad, zaag je zelfs door het vilt heen.

Zaag je liever niet zelf? Wij bieden deze service aan tegen minimaal tarief. Deze wordt je automatisch aangeboden wanneer je een paneel in het winkelmandje plaatst.

Welke lengtematen zijn er beschikbaar?

Lijn M alleen biedt de panelen aan in 3 verschillende lengtematen: 248 cm, 280 cm en 302 cm. We bieden ook kant en klare panelen voor een hoofdbord of lambrisering aan. Deze zijn 120x120 cm.

Wat is de breedte van het wandpaneel?

We bieden de panelen aan in 2 verschillende breedtematen: 30 cm en 60 cm. Daarnaast bieden we ook kant en klare panelen voor een hoofdbord of lambrisering aan. Deze zijn 120x120 cm.

Hoe wordt de zijkant afgewerkt?

Met een eindlat of los kantfineer.

Een paneel heeft altijd aan één kant een ‘mes’ randje en aan de andere kant een strookje overstekend vilt. Op deze manier kun je de panelen naadloos op elkaar aansluiten. Wanneer je vanaf de zijkant tegen een paneel aankijkt, zie je het kale MDF. Voor een mooie afwerking gebruik je dan een eindlat. Deze latten hebben een gefineerde zijkant en zorgen voor een mooie afwerking.

Los fineer is een voordelige oplossing om de zijkant van een paneel zelf af te werken. Dit strijk je er met een strijkbout op nadat je het 'mes' van een paneel hebt verwijderd. Los kantfineer vind je terug in onze webshop.

Hoe kan ik wandcontacten en schakelaars verwerken in de panelen?

Als je een stopcontact of andere schakelaars op de wand hebt, kun je gemakkelijk via de achterkant van het paneel een uitsparing maken om de bedrading er doorheen te halen. Dit kun je doen met een decoupeerzaag of een gatenboor.

Je kunt er ook voor kiezen om de gehele grootte van het stopcontact uit te frezen en het stopcontact weg te laten vallen in het paneel.

Op welke ondergrond kan ik de panelen monteren?

Op vrijwel alle ondergronden!

Door de gesloten achterkant van het paneel in combinatie met een high tack kit, verlijm je de wandpanelen gemakkelijk op de wand. Of een ondergrond nou structuur heeft, of niet. Belangrijke voorwaarde is dat de ondergrond 'vast' zit. 


iDeal

Achteraf Betalen

PayPal

Bancontact

Sofort Banking

KBC / CBC Payment

Belfius Direct Net

Gespreid Betalen

Przelewy 24

In3

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.