< Terug

Gast Blog

De Grote Verbouwing - De Inloopkast

Datum:

03 Mei 2018

Auteur:

Manieke Versluis

6813 views
1 reacties

Van ketelhok naar inloopkast!

Ik denk dat bij heel wat vrouwen (en laten we de mannen niet vergeten) een walk-in closet wel op het wensenlijstje staat. Zo ook bij ons!

Een slaapkamer omtoveren tot kledingkamer is leuk maar in mijn ogen niet een walk-in closet. Naar mijn mening heeft een inloopkast geen ramen en is het dus een inpandige ruimte die je omtovert tot kast.
Toen we de woning kochten had deze boven 3 slaapkamers, een badkamer en ja een ketelhok. Als je bij ons de trap op loopt kom je boven in de hal uit waar aan beide zijdes 2 ruimtes bevinden. Links de badkamer en een slaapkamer, rechts 2 slaapkamers. In het midden tussen de achterste slaapkamers zat een ketelhok. Een kleine ruimte waar je eventueel ook nog de wasmachine en de droger in kwijt zou kunnen.
 

Een paar huizen verderop wonen kennissen van ons in precies hetzelfde huis. Toen we, voor dat we de sleutel kregen, bij hen nog even gingen kijken naar de verschillende ruimtes, zagen we dat zij in het ketelhok hun kleding hadden hangen. Dat leek ons ook wel wat! Nu nog een originele manier bedenken…

Voor dat we in augustus de sleutel van ons nieuwe huis kregen, hebben wij in de weken en maanden daarvoor heel veel voorwerk gedaan. Avonden lang brainstormde we wat af. Het was een hele, maar leuke, klus.
Tijdens de voorbereiding leek het ons leuk om stalen deuren/kozijnen/frames in het huis te plaatsen. Na heel wat research kwamen we er achter dat dat een te groot gat in ons budget zou slaan. We besloten wel her en der wat staal te plaatsen, zoals het meubeltje in de wc en het frame in de badkamer, maar echte stalen deuren en kozijnen werd het niet. We bedachten dat we wel hetzelfde sfeertje konden creëren, maar dan met hout.
Toevallig had ik bij de Ikea een sfeerhuisje gezien met een zwart houten frame met vlakken. 

Ook later op de vt wonen&design beurs kwam ik het tegen.
Samen met Jeffrey besloten we voor de inloopkast een ontwerp te maken met een houten frame als basis. 

We wilden de inloopkast wel wat groter als hoe het ketelhok van origine was. Daar zou namelijk nooit onze kleding in gaan passen. Dus op de eerste dag dat we het huis hadden braken we meteen de wand tussen het ketelhok en de rechter slaapkamer uit.

We verplaatste de muur wat naar achter, we pikte dus een stukje van de slaapkamer in. Geen enkel probleem want dat is de grootste slaapkamer en na het verplaatsen van het muurtje nog groot zat. We wisten meteen dat we aan beide kanten van de inloopkast lades wilden met een stang er boven. Om de exacte maat van de inloopkast te bepalen gingen we naar de Ikea om daar ladekasten uit te zoeken. Zodra we die hadden wisten we ook de maat van de inloopkast. We wilden namelijk precies de maat aanhouden van de ladekasten zodat we geen loze ruimtes zouden hebben. Plus op deze manier zouden de ladekasten nog meer het gevoel van inbouw creëren. Dit werd um!

Na het opnieuw plaatsen van de muur tussen de inloopkast en de slaapkamer maakte we het frame er in. Van hardhout bouwde we ter plekke zelf het frame en we zette het meteen in de grondverf. Op ondestaande foto's zie je ook goed waar de oorspronkelijke muur heeft gestaan. 
 

Om de ketel weg te werken bouwde we een wand voor de ketel met een deur er in zodat we, mocht het nodig zijn, nog wel bij de ketel kunnen. Ook hebben we daar meteen wat opbergruimte voor dozen. 

Met de gipsplaten werkte we ook de buizen van de afzuiging weg en maakte we nog een extra opbergruimte voor schoenen boven de plek van de stangen. Hierna kon de stucadoor aan de slag! 
 

Na het stucwerk konden we de stangen bevestigen, het glas in het frame plaatsen en het verfwerk afmaken. De wanden verfde we wit en het frame mat zwart.
We plaatsten de ladekasten en hingen de lampen er in die we door de gehele woning hebben hangen. Vanwege het gemak kozen we voor sensoren zodat de verlichting automatisch aangaat wanneer je de inloopkast komt inlopen. Aanrader!
Ik stylde de inloopkast af met een grote spiegel van de Ikea waarvan we de randen zwart spoten. De spiegel zorgt er voor dat de deur naar de ketel bijna niet meer zichtbaar is.

Als laatste kocht ik een leuke zwarte velvet poef waarop ik lekker kan zitten als ik mijn make-upie doe en we hingen onze kleding er in. Wat ben ik blij dat wij niet van die kleurrijke personen zijn ;)

En daarmee is onze walk-in closet een feit, dé eyecatcher van de bovenverdieping! Absoluut 1 van mijn favo plekjes in het huis!

Leuk dat je er weer was, hopelijk tot de volgende blog! 
Liefs Manieke

Like Tweet

Reacties

28 December 2018

Jan Bulder

Hoi Manieke,
Het ziet er fantastisch uit! Ik wil ook een houten frame maken. Hoe heb jij het glas in het frame geplaatst?

Hoi Jan Bulder, Manieke kun je via haar Instagram account @Manieke, het beste bereiken. Ze kan je dan rechtstreeks beantwoorden! Hier zie je ook meer foto`s! Groet Marleen, Lijn M

Plaats reactieJe reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing
Je e-mailadres wordt niet zichtbaar gemaakt

Plaats reactie

design: Inzpire Design & Communicatie | webdevelopment: Haagen Web&App
 

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.