< Terug

Gast Blog

De Grote Verbouwing - De Badkamer

Datum:

24 April 2018

Auteur:

Manieke Versluis

12775 views
1 reacties

Ook onze badkamer was wel aan een opknapbeurtje toe…
Ondanks dat het huis maar 18 jaar oud is, leek de badkamer wel uit het jaar 0. Of overdrijf ik nu?
 

Daar lag een grote klus op ons te wachten. Meteen in de eerste dagen nadat we de sleutel kregen sloopte we de boel. Dat was nog zo gemakkelijk niet, er moest een hele dikke laag vloer uit de badkamer worden gehaald.

Toch moest de badkamer nog even geduld hebben, andere dingen hadden prio. Maar! Er moest wel al over de badkamer worden nagedacht. Man o man, wat heb ik veel inspo plaatjes verzameld. Ik werd gek. Zoveel dingen die mooi zijn maar wat kies je? Lange tijd had ik in mijn hoofd een donkere badkamer, same as the kitchen, maar dan met tegeltjes.

Maar na verschillende mensen met kennis van badkamers gesproken te hebben, stapte ik van dat idee af vanwege kalkaanslag op de donkere tegels. Toen moest het een gestucte badkamer worden. Van een badkamer met alleen maar tegel naar een badkamer zonder ook maar 1 enkele tegel. Dat raadde echter onze stucadoor weer af vanwege grotere kans op lekkage. Op de plek waar je doucht is een tegel toch wel aan te raden. Oke, een mix dan. Tegel en stucwerk maar hoe? Wat voor indeling moet de badkamer krijgen? 

Ik was al bij veel verschillende sanitair winkels geweest maar nergens, echt nergens zag ik een showroom badkamer naar mijn zin. Ik zag wel dingen die ik leuk vond maar niet een gehele badkamer. Ik sleurde Leroy mee maar ook hij zag nergens hét. We besloten zelf te gaan tekenen. En niet zonder hulp. Sinds we ons huis in Harderwijk hadden verkocht woonde we bij onze vriend Jeffrey, aka de everythingkunner, en samen met hem bedachten we de gehele indeling van de badkamer. Met z’n drietjes hebben we heel wat avonden aan de keukentafel gezeten. Aan de hand van mijn inspo plaatjes en eigen ideeën kwamen we op het idee om midden in de badkamer een wand te plaatsen. En zo gebeurde het. 

De maat van de wand werd bepaald naar aanleiding van de tegels, want ondertussen was ik op het idee gekomen dat marmer in de badkamer wel erg gaaf zou zijn. In de keuken had ik onder andere een marmeren blad als optie maar samen kozen we toch voor een zwart blad. Misschien wilden we op de tv kast een marmeren plaat maar ook dat werd het niet. Ik moest en zou ergens in huis marmer hebben, ik ben er zo gek op. Dus waarom niet in de badkamer! Ik ben bij veel winkels geweest om te vragen en te kijken naar marmeren tegels, maar zo makkelijk was dat niet te krijg. In ieder geval niet zoals ik het in mijn hoofd had. Wit met een goede zichtbare ader en veel aders! Tijdens mijn zoektocht moest ik mijn eisen wel wat aanpassen, precies zoals ik het in mijn hoofd had ging namelijk niet lukken. Ik vond dat wel in van die speciale badkamerwanden maar die waren niet geschikt voor ons budget. Hieronder een voorbeeld van zo'n wand, echt prachtig!

Bij G.J. Meijer in Almere (aanrader!!!) vond ik gelukkig een geschikte tegel, ook heel mooi! In 60 bij 60 en niet geheel onbelangrijk in het mat! 

Wij hebben een hoog plafond in de badkamer dus de wand kon wel 4 tegels hoog worden en dan nog hielden we veel ruimte over tussen de wand en het plafond. Door de wand kwamen we ook op het idee om de marmeren tegels niet alleen op de vloer te leggen. We besloten om bij het douchegedeelte een soort bak van tegels te maken. Zowel aan de wandkant als aan de muurkant wilden we omhoog gaan tegelen. Zo zouden we geen last krijgen van lekkage en hadden we meteen een mix van tegels en stucwerk. De rest van de wanden zou dan worden gestuct.
Jeffrey kwam ook met het idee om de wanden gelijk te laten lopen met de plinten. 10 cm plint die gelijk overloopt in de wand, zo mooi! En geen stoffige plintrandjes dus, me like! Voordat er begonnen kon worden met tegelen moest er eerst worden gepuzzeld met de tegels vanwege het patroon. Vervolgens gingen we vanuit daar tegelen. 

Natuurlijk moest het stucwerk ook nog geverfd worden. We hebben er even over nagedacht om het stucwerk zwart te verven, de marmeren tegels zouden dan nog beter uitkomen. Maar de zwarte accessoires die we van plan waren zouden dan weer wegvallen. Dat gaf de doorslag, geen zwarte muren in deze ruimte maar lichte witte muren. We verfde de badkamer twee keer wit en daarna werkte we de muren af met een coating. Deze zorgt er voor dat de muren waterbestendig en makkelijk afneembaar zijn.

Om de wand wat stabiliteit te geven moest er iets van stevigheid komen. Omdat we in huis sowieso wat items van staal wilde hebben leek het ons wel leuk om bovenop de wand een stalen frame te plaatsen welke dan wordt bevestigd aan de muur. Samen met Lijn M keken we naar de geschikte maat en lieten we het door hun in elkaar lassen. Het geeft de badkamer echt net even die touch en maakt het plafond nog aantrekkelijker. We lieten expres het staal in een uprofiel lassen zodat we in het frame de verlichting konden plaatsen.
Leuk idee voor later, naast de verlichting kunnen er ook gemakkelijk van die hangplantjes in staan!

Omdat we alles sloopte en zelf weer opbouwde konden we kiezen voor inbouwkranen, zo mooi! Mat zwart met een mooi design, dan ben je bij Hotbath aan het goede adres!

Je hoort geregeld om je heen dat een badkamermeubel nogal lastig kan zijn. Zo fancy zijn ze vaak niet. Mee eens! Ik wilde dus zelf een meubel “ontwerpen”. Praktisch maar stijlvol. Op Pinterest had ik mooie voorbeelden gezien. 
 

Bij Badkamerwarenhuis in Harderwijk was de mogelijkheid om een badkamermeubel samen te stellen. We konden zelf voor het materiaal kiezen, de vorm, aantal lades, maten. Ideaal! We kozen voor een mat zwart meubel met 4 lades. Via Lijn M liet ik weer een stalen frame lassen zodat het kastje net weer even wat aparter zou zijn en in de buurt zou komen van de Pinterest plaatjes. 
Via Sanitair33, waar we ook de mat zwarte wc hadden gezien, kochten we van hetzelfde merk, Bocchi, twee mat zwarte waskommen. Ook de radiator haalde we daar vandaan. Alles hetzelfde materiaal, mooi mat zwart. 
 

De grote spiegel in de woonkamer was een goede aankoop dus we besloten, na te veel inspo plaatjes van badkamers met grote spiegels gezien te hebben, deze nogmaals te bestellen maar dan dus voor de badkamer. Met 1 grote lamp er boven, ik had dat voor bij zien komen en was meteen fan.
Verder stylde ik de badkamer af met wat groenen planten in onder andere een zwarte trolley zodat we onze douchespulletjes daar makkelijk in kwijt kunnen.

En voilà het verschil is enorm!
 

 

Tot de volgende blog!
Liefs Manieke


 

Like Tweet

Reacties

02 April 2020

Dominc

Als ik zo brutaal mag zijn. Wat heeft het in totaal gekost ?

Hiervoor zou je een prive bericht kunnen sturen naar Manieke via Instagram :)

Plaats reactieJe reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing
Je e-mailadres wordt niet zichtbaar gemaakt

Plaats reactie

design: Inzpire Design & Communicatie | webdevelopment: Haagen Web&App
 

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.