< Terug

Gast Blog

De Grote Verbouwing - Het Toilet

Datum:

23 Februari 2018

Auteur:

Manieke Versluis

11458 views
7 reacties

Our Black Box! Wat kan het kleinste kamertje veel voeten in de aarde hebben zeg! Vanaf het begin wilden we een mat zwarte wc pot. Nooit gedacht dat dat nog best lastig zou zijn. Maar het is gelukt, wij hebben onze zwarte, ja mat zwarte, pot en daarmee is ook ons toilet klaar om over te bloggen!

Toen we het huis kochten was meteen duidelijk, het toilet moet er uit! We sloopten, net zoals in de rest van het huis, de boel.

 

Er zat een koof in het toilet en na het slopen bleek het helemaal niet nodig te zijn dat deze zo groot was. Met het opbouwen verkleinde we de koof waarmee we gelijk meer ruimte creëerde voor een leuk fonteintje. Door de extra ruimte kreeg ik echter het idee voor een heel toiletmeubel in plaats van alleen een fonteintje. Dat zou het toilet ook meteen wat aparter maken. Bij Lijn M maken we tafelpoten, salontafels en kasten van staal op maat welke we laten poedercoaten in bijvoorbeeld mat zwart. Dat moest het worden, een toiletmeubel op maat! Bij Sostrene Grene had ik een kastje gezien welke ik qua model wel leuk vond. Ik stuurde dit naar Marleen en samen gingen we vanuit daar "tekenen" voor het toiletmeubel. Binnen no time was het ontwerp klaar. Happy me!
  

In eerste instantie was het plan om het toilet net zoals de keuken black on black te maken maar door het toiletmeubelidee dachten we nee die moet opvallen, daar moet een witte muur achter! Maar alleen een witte muur vonden we wel saai, daarom besloten we achter de wc pot een muurtje te maken met zwarte vierkante tegeltjes met zwarte voeg. Ook meteen wat hygiënischer die tegeltjes! Over hygiëne gesproken, tip van flip, plaats een lichtsensor in het toilet ipv een lichtknopje waar iedereen aan zit :-p Het is maar een idee ;-) 

Zoals je ziet op de foto hebben we het wandje boven de pot met gipsplaten dicht gemaakt, dus geen randje voor ons om decoartie op te zettten. 
 

Verder besloten we de wc te laten stuccen, lekker strak want daar houden we toch wel heel erg van. We verfden het stucwerk wit die we vervolgens met een coating hebben behandeld zodat je de muren gemakkelijk kan afnemen. Ook lieten we de vloer die in de gehele woning ligt doorlopen in het toilet. 

Nu nog een leuke waskom voor op het meubel en die zwarte wc pot. Mennn wat een ramp, ik denk dat ik wel 100 sites heb bezocht, tig belletjes heb gepleegd en naar tientallen winkels ben geweest. Een mat zwarte wc pot bleek gewoon nog niet zo veel te worden aangeboden en dat terwijl ik op de vt wonen beurs toch echt veel zwart sanitair zag. Uiteindelijk vonden we een mat zwarte pot op de site van sanitair33.nl. Via een website best lastig te zien of het wel echt goed mat zwart was. We besloten er voor helemaal naar Tegelen te rijden. Daar hadden ze namelijk de mat zwarte wc pot van Bocchi in de showroom staan. Ik was verkocht! Dat moest hem worden, 2x graag! Uiteindelijk hebben we deze via Badkamer Warenhuis in Harderwijk kunnen bestellen omdat we daar ook voor de badkamer een bestelling wilde plaatsen. Voor op het meubel wilde ik graag een marmeren waskom, je ziet namelijk zoveel marmer en I love it! Je zou denken dat je dat dan ook makkelijk kunt vinden. Nou het zat niet mee, ook dat bleek een hele klus. Het moest een klein kommetje zijn, zo lekker schattig. Uiteindelijk vond ik de kom bij GJ Meijer in Almere, trouwens echt een aanrader als je mooie spullen zoekt voor je toilet of badkamer! Ik was daar al vaker geweest maar nu was dit kommetje net binnen, lucky me!

Het zwarte kraantje uit de muur, jaaa dat wilde ik zo graag, hebben we mee besteld met de bestelling voor het hele huis. We wilden namelijk zowel in de keuken, toilet en badkamer dezelfde kranen. Via een tip kwamen we uit bij het merk Hotbath, zij leveren mooie mat zwarte kranen en van een goede kwaliteit! Later kwam ik het ook tegen op de vt wonen beurs. De levertijd is lang maar dan heb je wel wat!

Ik stylde het toilet af met mat zwarte accessoires. Zo is het leuke zwarte spiegeltje te koop bij Lijn M, is de prullenbak van het merk Zone Denmark welke ik kocht via vtwonen.nl en het te gekke zwarte wcpapier kreeg ik van meerdere mensen toen we de sleutel kregen, zo gaaf! Kochten ze bij de Albert Heijn hoorde ik, zo funny!

Gister slaagde ik nog bij de Kwantum voor mat zwarte toiletartikelen als een toiletborstel en zeeppompje, super mooi en echt een koopje! Die moet ik nog een plekje geven maar daarmee is het toilet klaar en kunnen we weer wat afstrepen van ons lijstje! 

Wat vind jij van het verschil?
 
 

Fijn weekend en tot de volgende blog!
Liefs Manieke 

Like Tweet

Reacties

05 Juni 2018

Renate

Beste,
Ik vroeg mij af waar u de zwarte vierkante tegels heeft gekocht. Ik hoor het graag van u
Mvg

De zwarte vierkante tegeltjes zijn van het merk Mosa, deze heb ik gekocht bij een bedrijf hier in Lelystad. Deze zijn bij heel veel winkels te koop.

21 September 2018

Sanne

Hallo! Ik zit geel erg te twijfelen over een zwarte wc-pot. Is deze nog zwart of komen er snel kalk-plekken in?

Hoi Sanne, we zijn het even voor je nagegaan bij Manieke, maar zij hebben hem nu een half jaar en geen problemen met kalk! Ik zeg doen dus ;)!
Groet, Marleen

22 September 2018

Lidia

Ik las dat je bij een zwarte toilet pot geen chloor of
Bleek mag gebruiken
Is dat waar? Waar maak je het toilet dan mee schoon?

Oh en hoe zit het met kalk? Is dat heel duidelijk snel storend??? Ben benieuwd!!!!

Hoi Lidia,

we zijn het even voor je nagegaan bij Manieke. Zij gebruiken wel gewoon chloor, en dat laat wel een licht witte waas achter maar dat gaat gewoon weer weg. Zij hebben profijt van reinigingstabletten die je onder je spoelknop/ in je spoelbak doet.
Misschien is het ook nog van belang welke zwarte pot je koopt, misschien kan de één er beter tegen dan de ander.

En geen kalk zo ver (half jaar)!

Groet Marleen, Lijn M

04 Februari 2019

Milou

Wat een plaatje! Ik ben erg benieuwd waar het bedieningspaneel vh toilet van is? Is deze van Geberit en is deze mat of glans zwart? Alvast heel erg bedankt voor jullie reactie! Lieve groetjes, Milou

Hoi Milou, Manieke heeft een heel tof account op Instagram, waar je alle tags kunt vinden! Groetjes Marleen, Lijn M

16 Februari 2019

Nadja

Wauw wat prachtig! Wij willen ook een matzwarte toiletpot, maar vroegen ons af hoe het bevalt. Krijg je geen witte kalkaanslag te zien? Ik hoor het graag! Alvast bedankt voor je reactie.
Mvg Nadja

Manieke vertelde ons dat dit bij hun niet zo was. Zij hebben er ook een spoelmiddel in, en maken het wel regelmatig goed schoon. Maar geen last. Gr. Marleen

25 Februari 2019

Melany

Hi,
Graag zou ik willen weten hoe de kwaliteit van de zwarte wc-pot is. Ik hoor hier hele verschillende reacties op. Dus ben benieuwd naar jullie ervaring.

Manieke deelt veel foto`s via Instagram (@manieke), daar kun je het antwoord vinden. Ook kun je het haar daar heel makkelijk vragen! (En krijg je gelijk nog meer inspiratie! Groetjes Marleen, Lijn M

28 Augustus 2019

Timothy

Wauw, dat ziet er mooi uit.
Ik ben erg benieuwd naar het totale plaatje, is daar ergens een foto van te vinden?
Mvg

Jazeker, Manieke heeft een heel Instagram account met foto`s hiervan! @Manieke <- is het account. Alsjeblieft!

Plaats reactieJe reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing
Je e-mailadres wordt niet zichtbaar gemaakt

Plaats reactie

design: Inzpire Design & Communicatie | webdevelopment: Haagen Web&App
 

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.