Klantbeoordeling 9,4 Geproduceerd in Nederland Gespreid betalen Eigen transport Gratis verzending vanaf € 50,- *

Bezoek showroom

Over Lijn M • De historie van Lijn M

De historie van Lijn M

Lijn M: trip down memory lane...

26 Maart 2013 zijn wij na onze vakantie in Zwisterland begonnen in Harderwijk met een Pop-Up winkel. De economie was ingestort en wij wilden dit moment gebruiken om te starten. Maar wel op flexibele basis! Als Pop-Up store! Alle inventaris moveable, en daarheen waar 'het' gaande was. Daarnaast lanceerden we direct een webshop, we doen niets half!

Het pand in Harderwijk centrum was de eerste  op de lijst, en daar ging het eigenlijk  gelijk zo goed, dat we in plaats van 3 maanden, 3 jaar zijn gebleven! Na een mooi contract te hebben mogen sluiten met de huurbaas, waar ook onze flexibele insteek mogelijk bleek, hebben we kunnen kickstarten. 

Na een jaar zijn we naast de winkel, Loods5 Amersfoort betrokken met een shop-in-shop op de meubelafdeling. Inmiddels hadden we iemand in dienst genomen om ons te helpen beide winkels te bedienen. Na 2 jaar heen en weer vliegen tussen de 2 filialen, bleek dit voor ons kleine team nauwelijks haalbaar. We werkten regelmatig door in de avonden, en gingen rond middennacht naar huis zodat nieuwe collectie de volgende dag in de winkel klaar lag. De volgende ochtend stonden we om 8.00u bij Loods5 om aan te vullen, en probeerden we de winkel in Harderwijk op tijd te openen. We besloten voor de flexibiliteit te blijven gaan, en de winkel op exact de datum van opening 3 jaar eerder , te sluiten.

Inmiddels hadden we ook een verkoopunit met accessoires betrokken bij Loods5. De samenwerking bleek lucratief, er was veel kruisbesmetting. De website kreeg een nieuwe ontwikkelaar en een nieuwe vorm. Dit zagen we terug in de sales. 

In 2017 starten we met het importeren van onze eigen stoelenlijn uit het Verre Oosten. Containerhandel had ruimte nodig, en we betrokken begin 2018 een nieuw gebouwd, groen, 10m. hoog huurpand van 200m2 in Putten. We breidden de werkplaats uit naar de grotere ruimte. De verdieping van 50m2 breidden we uit naar 100m2 voor de opslag van de stoelen. We betrokken ook het fililaal van Loods5 in Sliedrecht. Petyre kwam erbij om ons team te versterken.

We kregen de behoefte onze klanten uitgebreider te bedienen dan mogelijk was in een shop-in-shop constructie en besloten in 2019 boven de werkplaats, de verdieping verder uit breiden naar  een showroom van 150m2. Bastiaan kwam ons team versterken op de werkvloer in de meubelmakerij.De stoelenhandel uit China gaf ons niet de constante kwaliteit die bij ons past, en zijn dit gestopt. Ook zijn we de betrekking in Sliedrecht gestopt.
Eind 2019 kochten wij als eerste van Nederland I-wood in bij een Deense producent van houten lattenwandpanelen. Dit bleek later een zeer populair product.

De showroom werd een perfecte ruimte en balans tussen contact met onze klanten en de meubelmakerij eronder. Vanuit de showroom kijk je ook door een groot raam, zó de werkplaats in. In deze showroom ontvangen wij nog steeds onze klanten. 

in 2020 besloten we de website weer een opknapper te geven, en introduceerden we na een krap jaar werk, in juni de online configurator.
Met echte beelden geprojecteerd op de tafelbladen, de exacte verhoudingen van blad en poten en de wendbaarheid van het systeem maakten we het zo eenvoudig om thuis een indruk te geven aan onze klanten.
Inmiddels leveren wij flink wat huishoudens in Nederland houten wandpanelen van I-wood.

Begin 2021 verhuisde de buurman uit het pand ernaast, zijn wij die erbij gaan huren en hebben we daar de expeditie van gemaakt. Chantal kwam erbij om ons team te versterken.
Dit jaar werd het jaar van Corona. Hierdoor ontstond het afsprakensysteem op de website. Prima systeem om aan te houden voor het maken van afspraken waarbij advies gewenst is. In de zomer hebben we samen met een producttekenaar een eigen stoelenlijn ontworpen en een Néderlandse producent aangehaakt. De productie hiervan komt door persoonlijke omstandigheden van deze productent tijdelijk op een laag pitje, maar is ready to go. Er komt een nieuwe medewerker bij in het weekend. We zeggen Loods5 Amersfoort op.

Ondertussen is in 2022 wederom en nog steeds de capaciteit van de medewerkers zo vol belast, dat we een chauffeur hebben aangenomen die alle bestellingen door Nederland rijdt. Dit scheelt een hoop tijd in het verpakken van bestellingen en een berg aan verpakkingsmateriaal. 
We lanceren in de zomer de nieuwe Japandi collectie en besluiten naast het voeren van de 'stel-zelf-samen module' dus ook door ons vormgegeven 'modellen' te verkopen. Natuurlijk nog steeds maatwerk en in de uitvoering van de klant en opdrachtgever, maar met specifiek Lijn M design.

- In 2023 hopen wij naast Lijn M design, recreatiewoning(en) te realiseren. Naast produceren, ook verblijven in een hippe, inspirende omgeving.


iDeal

Achteraf Betalen

PayPal

Bancontact

Sofort Banking

KBC / CBC Payment

Belfius Direct Net

Gespreid Betalen

Przelewy 24

In3

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.