Over Lijn M • De historie van Lijn M

De historie van Lijn M

Lijn M: trip down memory lane...

26 Maart 2013 zijn wij na onze vakantie in Zwisterland begonnen in Harderwijk met een Pop-Up winkel. De economie was ingestort en wij wilden dit moment gebruiken om te starten. Maar wel op flexibele basis! Als Pop-Up store! Alle inventaris moveable, en daarheen waar 'het' gaande was. Daarnaast lanceerden we direct een webshop, we doen niets half!

Het pand in Harderwijk centrum was de eerste  op de lijst, en daar ging het eigenlijk  gelijk zo goed, dat we in plaats van 3 maanden, 3 jaar zijn gebleven! Na een mooi contract te hebben mogen sluiten met de huurbaas, waar ook onze flexibele insteek mogelijk bleek, hebben we kunnen kickstarten. 

Na een jaar zijn we naast de winkel, Loods5 Amersfoort betrokken met een shop-in-shop op de meubelafdeling. Inmiddels hadden we iemand in dienst genomen om ons te helpen beide winkels te bedienen. Na 2 jaar heen en weer vliegen tussen de 2 filialen, bleek dit voor ons kleine team nauwelijks haalbaar. We werkten regelmatig door in de avonden, en gingen rond middennacht naar huis zodat nieuwe collectie de volgende dag in de winkel klaar lag. De volgende ochtend stonden we om 8.00u bij Loods5 om aan te vullen, en probeerden we de winkel in Harderwijk op tijd te openen. We besloten voor de flexibiliteit te blijven gaan, en de winkel op exact de datum van opening 3 jaar eerder , te sluiten.

Inmiddels hadden we ook een unit met accessoires betrokken bij Loods5. De samenwerking bleek lucratief, er was veel kruisbesmetting. De website kreeg een nieuwe ontwikkelaar en een nieuwe vorm. Dit zagen we terug in de sales. 

In 2017 starten we met het importeren van onze eigen stoelenlijn uit het Verre Oosten. Containerhandel had ruimte nodig, en we betrokken begin 2018 een nieuw gebouwd, groen, 10m. hoog huurpand van 200m2 in Putten. We breidden de werkplaats uit naar de grotere ruimte. De verdieping van 50m2 breidden we uit naar 100m2 voor de opslag van de stoelen. Petyre kwam erbij om ons team te versterken.

We kregen de behoefte onze klanten uitgebreider te bedienen dan mogelijk was in een shop-in-shop constructie en besloten in 2019 boven de werkplaats, de verdieping verder uit breiden naar 150m2. De stoelenhandel uit China bood ons teveel onregelmatigheid, en we stopten die handel om over te stappen op 'gewoon inkopen'. Dit zorgde ervoor dat we genoeg hadden aan 50m2 ruimte aan opslag, en we maakten van de overige 100m2 een mooie showroom. Bastiaan kwam ons team versterken op de werkvloer in de meubelmakerij.

De showroom werd een perfecte ruimte en balans tussen contact met onze klanten en de meubelmakerij eronder. Vanuit de showroom kijk je ook door een groot raam, zó de werkplaats in. In deze showroom ontvangen wij nog steeds onze klanten. 

in 2020 besloten we de website weer een opknapper te geven, en introduceerden we na een krap jaar werk, in juni de online configurator. We werkten dat de internet markt meer snelheid verlangde dan we al boden, en wij wilden direct de prijs van iemand wensen inzichtelijk maken. Een lastige klus om niet te 'koud' te bedienen en de kwaliteit ook vanuit de website zichtbaar te maken. Met echte beelden geprojecteerd op de tafelbladen, de exacte verhoudingen van blad en poten en de wendbaarheid van het systeem maakten we het zo eenvoudig om thuis een indruk te geven aan onze klanten, en zo voorwerk te kunnen doen.

Plannen voor 2021

- In februari verhuisde de buurman uit het pand ernaast, zijn wij die erbij gaan huren en hebben we daar de expeditie van gemaakt. Chantal kwam erbij om ons team te versterken.

- In maart realiseerden wij een nieuwe showroom op de laatste 50m2 verdiepingsvloer, voorheen opslag, dit is nu een afdeling OUTDOOR: tuintafels en stoelen. 

- Eind 2021/ begin 2022 hopen we een eigen stoelenlijn te lanceren, gestoffeerd, volledig geproduceerd in Nederland.

- In 2022 hopen wij Lijn M recreatiewoning(en) te realiseren. De mogelijkheid tot het testen van Lijn M meubels en producten: verblijven in een hippe, insprirende omgeving in de natuur.